Nuorten SM- kisat jatkuvat tulevana viikonloppuna!

19.8.2013

 

SM16/17 Turku

 

Turussa 23-25.8  järjestettävät 16-17-vuotiaiden SM- kilpailuihin kilpailukalenterin kautta on ilmoittautunut 576  urheilijaa,  joille kertyy viikonlopun aikana 958 lajisuoritusta. Urheilijat taistelevat SM- mitalien lisäksi edustuspaikoista  17-vuotiaitten Ruotsi- Suomi maaotteluun. Kisoistahan valitaan käytännössä v.96-97 syntyneistä kaksi parasta tulosta tehnyttä urheilijaa lajeittain. Esim. suomenmestaruus ei välttämättä riitä jos toisesta sarjasta löytyy kaksi kovempaa tulosta.

                      Reippaalta lähtee kahdeksan urheilijaa tavoittelemaan SM- mitaleita ja maaottelupaikkoja hienolla Paavo Nurmen  stadionille.

                      17- vuotiaitten sarjaan ja lajeihin osallistuvat Samu Mikkonen, Sami Hänninen, Lauri Mielonen ja Sara Hänninen. Samu ja Sami ottivat kultaa ja pronssia vuosi sitten Espoossa 800m:llä 16- sarjassa. Kahden mitalin kisa on myös tänä vuonna mahdollista. Pojilla on kaksi nopeinta aikaa  osallistujista. 3000m:llä Samu on  tilastokakkosena ja viime vuotisen hopeanmitalin kirkastaminen lienee  tavoitteena. Sami on ilmoittaunut myös ”varalajeihin” 300m:lle ja 300m:n aitoihin. Lauri juoksee  3000m ja Sara urakoi 300m, pituuden ja kolmiloikan kisoissa.

                      16- vuotiaissa Vili Holopainen on tilastokärki 1500m ej:ssa ja 800m:llä kolmosena, joten vihreä paita nähtäneen palkinotojuhlallisuuksissa. Myös 3000m kuuluu Vilin lajivalikoimaan. Tilastoviitonen Mikko Hirvonen  juoksee tonnivitosen esteet. Ville Hyttisellä tilastonelosena hyvän päivän sattuessa kolmiloikassa mahdollisuudet taistella hopea- pronssi- mitaleista. Ville juoksee kisoissa myös 100m ja 300m.

                      Eveliina Rouvalia   selkeänä tilastokärkenä kuulassa tuskin muut mitalit kiinnostavat kuin kultainen.  

 

 

 

Orimattila SM 14/15

Suomen osallistujamääriltään suurimmat kesän SM kilpailut järjestetään Orimattilassa 14-15 vuotiaitten SM- kisoissa tulevana viikonloppuna 23.-25.8. Kilpailukalenterin kautta ilmoittautuneita urheilijoita on 766, joille kertyy kolmen päivän aikana  1266 lajisuoritusta.

 Reippaalaisista kisoihin osallistujista löytyy sekä ensikertalaisia ja jo vuosi sitten Vaasassa debyyttinsä tehneitä nuoria yksilölajien SM-  kisa- tasolla.  

15- vuotiaissa pojissa Elias Kokkonen osallistuu pituuteen ja kolmiloikkaan, Santeri Vehviläinen  300m:lle ja pituuteen sekä Joona Välipakka aitoo 100m aidat sekä kolmiloikkaa. Joonan menestymismahdollisuudet ovat erinomaiset tilastojen valossa, loikassa hän on tilastokakkonen (12,77) ja aidoissa (14,00) kolmantena.. Pituudessa (604) Santerilla myös mahdollisuudet tilastojen valossa kahdeksan kärkeen ja senttien sattuessa tiukassa kisassa puolelleen mitalikin mahdollista. Joukkuekilpailuissa sekä pituudessa (Santeri ja Elias) että  3-loikassa (Joona ja Elias) jos mitalia (-leita) ei tule niin pettymyshän se on.

                      15- vuotiaissa tytöissä Jessica Miettinen  on kolmiloikassa (12,16) tilastokärki ja pituudessa  seitsemäntenä. Tyttöjen pituus onkin kisojen suosituin laji osallistujamäärän perusteella, peräti 52 osallistujaa ja loikassakin 44 kilpailijaa. Isla Hahl on ensimmäisissä yksilölajien SM- kisoissaan. Hän osallistuu Jessican tavoin pituuteen ja loikkaan. Tytöt muodostavatkin yllätysvalmiit joukkueet em. lajeihin. Essi Väänänen debytoi myös SM- tasolla osallistumalla 100m:n pikapyrähdykseen sekä 300m:lle. Samoin Laura Decrette  ensimmäisissä SM- kisoissaan juoksee 800m.

                      14- vuotiaat ovat kaikki ensikertalaisia SM- kisa-areenalla. Otto Kekäläinen linkoaa kiekkoa ja heittää keihään. Kiekkoa hän ilmoittautuneista  lingonnut nejänneksi pisimmälle. Laura Risto pyrähtää satasen pikapyrähdyksen. Iiris Moisio juoksee 800m ja 2000m. Ilona Ikäheimo debytoi korkeudessa ja kolmiloikassa.