Kuopion Reipas lähettää SM-maastoihin iskukykyisen ryhmän

5.5.2014

Kuopion Reippaan kestävyysjuoksijat lähtevät Lempäälässä 11.5. kisattaviin maastojuoksun SM-kilpailuihin suurella 18 hengen joukkueella. Tänä vuonna mukana ovat ensimmäistä kertaa myös alle 15-vuotiaat omissa virallisissa sarjoissaan. Reippaan juoksijoilta voidaan odottaa hyvää menestystä kilpailuissa. YLE tuottaa kilpailuista puolentoista tunnin koosteen joka nähdään sunnuntaina TV2:ssa klo 17.00 alkaen.

Kuopion Reippaan suurimmat menestysodotukset kohdistuvat M19 sarjan 6 km kilpailuun. Tässä sarjassa Kuopion Reippaalla on asettaa kisaamaan 3 hengen joukkue jota tähdittävät maantiejuoksun SM-kilpailuiden hopeamitalisti Samu Mikkonen ja M19 800m hallisuomenmestari Sami Hänninen. Joukkueen täydentää jalkapallon parista paremmin tunnettu Lauri Mielonen. Hyviä suorituksia voidaan odottaa myös naisten sarjassa kilpailevalta Maria Murtorinteeltä, Anni Lehtoselta ja N22 sarjan Venla Mäkäräiseltä, joiden kevään harjoittelu on onnistunut hyvin.

Miesten lyhyellä 4 km matkalla Reipas lähtee tavoittelemaan pistesijoja ja joukkuemenestystä neljän juoksijan voimin. Aluemestaruuden viikonloppuna näytöstyyliin vienyt Matti Haatainen saa joukkuetukea Väinö Klemolalta, jolle maastokisat ovat yleensä sopineet erinomaisesti. Myös Janne Heikkinen ja Olli Pulkkanen tekevät varmasti kaikkensa hyvän joukkuepanoksen eteen. M 17 sarjan 4km kisaan ilmoittautunut Vili Holopainen on kärsinyt lievistä jalkaongelmista, mutta startatessaan Vili kuuluu oman sarjansa ehdottomiin kärkijuoksijoihin. Myös saman sarjan hienosti kehittynyt Mikko Hirvonen tulee onnistuessaan sijoittumaan erittäin korkealle tuloslistalla.

T15 vuotiaiden sarjaan Kuopion Reippaalla on asettaa peräti kuusi (6) juoksijaa jotka muodostavat kaksi joukkuetta. Tytöistä esille kannattaa kenties nostaa Iiris Moisio, jonka kunto on kevään maastojuoksuissa osoittautunut erittäin kovaksi. T 15 sarjassa starttaa ennakkotietojen mukaan lähes sata juoksijaa, joten uudenlaisia kokemuksia on tiedossa tämän sarjan osanottajille.