Hannes Kolehmaisen juoksuperilliset vauhdissa maakuntajuoksuissa

4.10.2014

Kuopion Reipas asetti kuusi joukkuetta lähtöviivalle maakuntajuoksuihin lauantaina 4.10.2014. Kaikki joukkueet ottivat palkintopalli sijoituksen Kuopion Karttulassa.

P12 sarjan joukkue Ville Vanhanen, Miska Pousi, Matti Pousi ja Richard Liemula otti pronssia. Sarjaan starttasi peräti 15 joukkuetta. Reippaan joukkueessa Ville, Miska ja Matti ovat vasta 10 vuotiaita, joten sijoitus oli erinomainen.
-Kurkku oli vähän kipeä, mutta juoksu tuntui hyvälle, totesi Ville mietteliäänä. Ville toi Reippaan ensimmäiseen vaihtoon kärjessä. Toisen osuuden juoksija Miska Pousi kärsi myös kurkkukivusta. Viimeisen osuuden juoksija Richard Liemula kertoi yrittäneensä lähteä ajamaan kolmannelta sijalta kärkeä kiinni.

T12 sarjassa Reipas nappasi toisen sijan. Joukkueessa juoksivat Jenna-Julia Kettunen, Viivi Pääkkönen, Viivi Lukin ja Riika Tirkkonen.
- Rankka juoksu oli, kertoi joukkueen ankkuri Riika Tirkkonen.

T16 sarjassa Reipas oli toinen joukkueella Laura Decrette, Laura Holopainen, Iiris Moisio ja Mette Lukin.
- Normisti en juokse näin pitkiä matkoja, mutta juoksu sopii hyvin peruskontokaudelle ja sujui yllättävän hyvin, kommentoi joukkueen ankkuri Mette Lukin.

Naisten joukkue Marianne Pitkänen, Venla Mäkäräinen, Anne-Marika "Ansku" Partanen ja Maria "Murtsikka" Murtorinne oli ylivoimainen voittaja. Joukkueen avaaja Marianne Pitkänen palasi vammojen jälkeen kilpailuihin vuoden tauon jälkeen.
- Lähdettiin voittamaan ja onnistuttiin erinomaisesti, naiset totesivat yhdestä suusta. Reipas oli kärkipaikalla lähdöstä maaliin.

Miehissä Reipas oli ylivoimainen kaksoisvoittaja. Pitkin matkaa jännitettiin ainoastaan kumpi joukkueista voittaa. Kokeneemmat miehet olivat nuorisoketjua parempia tiukan taistelun jälkeen. Voittajajoukkueessa juoksi Olli Pulkkanen, Janne Heikkinen, Matti Haatainen, Väinö Klemola ja Tomi Valtanen. Hopea joukkueessa juoksivat Ville Keskinen,  Juho Pirskanen, Mikko Hirvonen Sami Hänninen ja Samu Mikkonen.

Kisa ratkesi vasta ankkuriosuudella, kun maan parhaisiin 800 metrin juoksijoihin kuuluva Tomi Valtanen teki 24 sekunnin eron paremmin 200 ja 400 metrin juoksijana tunnettuun Ville Keskiseen.