Juniorien SM-hallien ennakko

2.3.2016

Reippaalta lähtee kisoihin tällä kertaa hyvin juoksijapainotteinen ryhmä. Mukana on monta menestyksennälkäistä urheilijaa.

Ensi viikonloppuna Helsingissä kilpaillaan 17-, 19- ja 22-vuotiaiden hallimestaruuksista. Reippaaltakin on mukana hyvä porukka. Varmasti tulossa hieno ja ennätysten täyteinen viikonloppu! Reippaan urheilijat sarjoittain:

M22:

Ville Keskinen juoksee Helsingissä 200 ja 400 metriä. Päämatkallaan 400 metrillä Ville on hallikauden aikana juossut jo ulkorataennätystäänkin kovempaa. Hyvällä juoksulla valmiudet kovaankin sijoitukseen ovat olemassa.

Juho Pirskasella on ohjelmassa 400m ja 800m. 400 metrillä viime viikonloppuna miesten kisoissa seitsemänneksi sijoittunut Juho on yksi ehdottomista ennakkosuosikeista. Tällä hallikaudella hän on painellut matkan kovempaa kuin kukaan kilpakumppaneista. Lyhyen ja pitkän radan tuloksia on toki vaikeaa verrata, mutta joka tapauksessa kovaa saavat muut juosta, jos aikovat Juhon voittaa. 800 metriä Juho ei ole vielä tällä hallikaudella juossut, mutta viime kesän sm-pronssimitalisti täytyy pitää mielessä myös tällä matkalla.

Myös Sami Hänninen juoksee kisoissa samat matkat. Samin alkukausi alkoi, ehkä armeijankin vaikutuksen takia, hieman nihkeähkösti. Hallikauden edetessä vauhti on kuitenkin alkanut löytymään ja 800 metrillä hän on yksi kisan suurimmista voittajaehdokkaista.

Samu Mikkonen sai vuodenvaihteessa karistettua armeijan harmaiden pölyt päältään. Sen jälkeen hän on päässyt taas mukavasti treenaamisen makuun. 3000 metriä onkin kulkenut jo nyt hallikaudella varsin mukavasti lähelle ulkoratojen ennätystä. Ainakin tällä matkalla Samu on mukana mitalikamppailuissa. 1500 metrin juoksukunto on vielä hieman arvoitus, mutta siinäkin Samu on otettava menestyjäehdokkaita pohtiessa mukaan.

Pituushyppääjä Tuomas Rouvalin hallikausi on ollut hyvin ailahtelevainen. Potentiaalia pitkiin hyppyihin on, mutta suoritusvarmuus on ollut hukassa. Hypyn natsatessa kohdalleen Tuomas on kuitenkin yksi suosikeista mitalitaistossa. Tuomas on mukana myös 60 metrillä, jossa tavoitteena on parin vuoden takaisen ennätyksen parantaminen.

N22:

Viime viikonlopun tuplamitalisti Kirsi Pekkanen on ilmoittautunut Helsingissä 200, 400 ja 800 metrin juoksuihin. Etenkin kahdella pidemmällä matkalla Kirsi lähtee varmasti matkaan mestaruus mielessä. 400 metrillä hän on talven tilastoissa kaiken mittaiset radat mukaan lukien toisena Hilla Uusimäen jälkeen. 800 metrillä hän on peräti tilastokärki.

M19:

Joona Välipakka keskittyy näissä kisoissa pikamatkoille juoksemalla 60m sekä sileänä että aidattuna. Sileällä taso on ennakkoon odotetusti melko laaja, mutta ainakin välieriin on kaikki mahdollsuudet edetä. Aidoissa Joona on ilmoittautuneista hallikauden tilastoissa viidentenä, joten hän kamppailee varmasti hyvistä sijoituksista.

Elias Kokkonen kilpailee Joonan kanssa samoissa lajeissa ja hyppää lisäksi pituutta. Eliaksella on potentiaalia parantaa ennätyksiään selvästikin ja etenkin aidoissa se voisi tarkoittaisi pääsyä ainakin lähelle finaalipaikkaa.

N19:

Juulia Julkunen ja Essi Väänänen ovat molemmat mukana 60 metrin ja 200 metrin pikamatkoilla. 60 metrillä molemmilla on tasaisessa joukossa mahdollisuudet ainakin välieriin. Siitä eteenpäin vaadittaneen jo superluokan venymistä. 200 metriä on ainakin tilastojen valossa Essille se parempi matka, jolla hyvä sijoitus on haarukassa. Systeemi on kuitenkin todella raaka. Mukana on 28 juoksijaa, joista vain kuusi pääsee jatkoon ja illan finaaliin. Juulia taas ei ole ikinä matkaa juossut 200 metrin halliradalla, joten uusi ennätys on hyvin todennäköinen.

Tällä hallikaudella juniorien mm-rajan kovalla tuloksella 14,84 rikkonut Eveliina Rouvali lähtee kuulaan tilastokärkenä. Kovimman haasteen Evelle tuo Savonlinnan Henna Sallinen, joka on myös työntänyt yli 14 metriä. Muut ovatkin jo selvästi kauempana. Mestaruus lienee ainoa Eveä tyydyttävä sijoitus viime talven karvaan hopean jälkeen.

M17:

Tällä kaudella mukavasti kehittynyt Eliel Pohjolainen on 60 metrillä tilastoissa kolmantena. Edellä ovat vain ikäisekseen hurjia aikoja juosseet Lauri Tuomilehto ja Samuel Purola. Mitali lähes historiallisen kovassa seurassa olisi kova suoritus. Myös 300 metrillä Eliel on tilastoissa kaikki radat mukaan lukien kolmantena ja mukana mitalikamppailuissa.

Juuso Välipakka juoksee kisoissa 60 metrin pika-aidat. Tällä matkalla nuorempi spacedeck on mukaan ilmoittautuneista tilastoissa yhdeksäntenä. Finaalipaikka on siis varmasti mahdollinen onnistuneella suorituksella.

N17:

Eveliina Kumpulainen ja Mette Lukin juoksevat molemmat 60 ja 300 metriä. Molemmilla matkoilla on mukana valtava määrä osanottajia. Siitä huolimatta ainakin Eveliina voi kammeta itsensä välieriin 60 metrillä. 300 metriä on kuitenkin tilastojen valossa molemmille se parempi matka. Suoraan loppukilpailuna käytävässä kilpailussa Eveliinalla on hyvät mahdollisuudet ainakin pistesijoille kahdeksan joukkoon, eikä Mettekään kauas kympin sakista tule jäämään.