Kuopion Reippaasta kuusi urheilijaa Kalevan kisoihin kamppailemaan Suomenmestaruuksista

18.7.2018

Yleisurheilun Kalevan kisat käydään 19-22.7.2018 Jyväskylän Harjun stadionilla. Kuopion Reippaasta on mukana kuusi urheilijaa juoksu- ja heittolajeissa.

 

Kisaurakkansa aloittaa ensimmäisenä Juho Pirskanen 400m kilpailussa jonka alkuerät juostaan torstai-iltana. Perjantain finaaliin tien selvittäminen on Pirskasen ensimmäinen tavoite ja se vaatinee kauden parasta menoa jo alkuerävaiheessa. Hyvin tasaisen miesryhmän joukosta finaaliin selviytymisen jälkeen mahdollisia ovat lähes kaikki sijoitukset palkintopallia myöten.

Perjantain ohjelmassa kuopiolaisurheilijoista nähdään Maria Murtorinne-Taskinen N 1500m finaalissa ja Eveliina Rouvali kuulan karsintakilpailussa, joka käydään tällä kertaa vuorokautta ennen lauantain finaalia. Murtorinne-Taskinen on petraillut menoaan kauden edetessä ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka korkealle taso riittää tämän vuoden kisoissa. Marian toinen laji kilpailuissa on launtaina ja sunnuntaina kisattava 800m.

Lauantai-aamupäivän karsinnoissa ja alkuerissä finaalipaikkoja kärkkyvät Juho Pirskasen (M 800 m) ja Maria Murtorinne-Taskisen (N 800 m) lisäksi talven polvileikkauksesta juoksukykyiseksi kuntoutunut, kautensa avaava Kirsi Pekkanen (N 800 m), nuori ja lupaava Mette Lukin (N 400m aj.) sekä Kalevan kisojen keltanokka Jussi Julkunen (M 400m aj.).Kauden mittaan ennätyksiään kohennellut Taneli Juutinen heittää M keihään karsinnassa. Kauden tuloksien perusteella hyvä onnistuminen on viemässä Tanelin sunnuntain loppukilpailuun saakka. Lauantain naisten kuulafinaalissa Eveliina Rouvalilta odotellaan kauden parhaita työntöjä ja jopa mitalisijoitusta.

Sunnuntain finaalipäivänä reippaalaisittain jännitetään varmasti yhden tai useamman kilpailijan suorituksia karsintatuloksista riippuen.

 

Lisätietoja:

Olli Pulkkanen
Kuopion Reipas/Kalevan kisojen joukkueenjohtaja
o.pulkkanen@gmail.com
p. 0442403510