Eveliina Rouvalille SM-pronssia Lappeenrannasta

5.8.2019

Naisjuoksijat parantelivat ennätyksiään

Lappeenrannassa 1.-4.8. järjestetyt Kalevan Kisat toivat Reippaalle taas uuden SM-mitalin, kun kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali työnsi pronssille tuloksella 14,84 m. Kultaa nappasi Varpaisjärven Senja Mäkitörmä tuloksella 16,19 m. Eveliina oli viimeiselle kierrokselle asti kiinni hopeamitalissa, mutta Joensuun Katri Hirvonen työnsi viimeisellään 15 metriä ja kiilasi näin Even eteen mitalitaulukossa.

Eveliina ei aivan yltänyt kauden parhaisiin tuloksiinsa, mutta mitali on upea saavutus 22-vuotiaalle urheilijalle, jolla on vielä paljon aikaa saavuttaa mitaleita aikuisten tasolla niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa.

Reippaan naisjuoksijat Anne-Marika Partanen ja Pihla Hokkanen juoksivat hienot kisat saavuttaen pistesijoja kaikilla matkoilla. Ansku sijoittui 5000 m 7. juosten PB ajan 17.37,46 ja 10000 m 10. jälleen PB ajalla 36.32,94. Pihlan 3000 m esteiden aika 10.59,70 (SB) oikeutti sijaan 10. Kunnon ajoitus osui Anskulla ja Pihlalla kohdallaan, kun tuloksia tuli kauden päätavoitteessa. Nämä naiset olivat myös keväällä SM-maastoissa tuomassa Reippaalle maastojuoksun SM-kultaa, joten vauhti on pysynyt kovana läpi kesän.

Alkukesällä Napolissakin Suomea ja Reipasta edustanut Taneli Juutinen jäi valitettavasti miesten keihään karsintaan. Tanelin tulos 71,58 m jätti hänet valitettavasti karsinnassa sijalle 11. ja juuri loppukilpailun ulkopuolelle. Juho Pirskanen osallistui miesten 400 metrille, mutta matka katkesi harmillisesti alkueriin. Juhon talviharjoittelua hankaloitti loukkaantuminen hallikaudella, mikä varmasti on vienyt puhtia harjoittelusta ja vaikeuttanut tuloskunnon löytämistä. Kestävyysjuoksija Väinö Klemola osallistui 3000 m esteisiin ja juoksi kauden parhaan ajan Lappeenrannassa. Aika 9.46,45 ja finaalin sija 12. Väinö jatkaa kisakauttaan tulevana viikonloppuna Turussa SAUL:n SM-kisoissa monen muun Reippaan aikuisurheilijan kanssa.