Vuosikatsaus

31.12.2019

Yhdessä kohti tulevaa

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä muistella, mitä viimeisten 12 kuukauden aikana on tehty ja saatu aikaan. Vuosi 2019 oli Reippaalle hyvä ja tuloksekas, joskin onnistumisten takana on järjetön määrä työtunteja, säntäilyä, suunnittelua ja yhteen hiileen puhaltamista.

Kevään 2019 suurin ponnistus oli, kun Reipas järjesti yleisurheilun SM-hallikilpailut Kuopiossa yhdessä Varkauden Kenttä-Veikkojen kanssa. Kisojen organisoinnista vastasi tehtävään palkattuna Olli Pulkkanen. Ollin ja Reippaan yhteisillä ponnisteluilla kisoista tuli tasokkaat ja hommat sujuivat ketterästi läpi kisaviikonlopun. Pohjois-savolainen yleisö löysi tiensä halliin hienosti jopa lipunmyynnin ruuhkauttaen, mutta mikä tärkeintä, tunnelmaa hallissa riitti. Perinteikäs Hannes Junior Games keräsi heinäkuussa lähes 450 osallistujaa ympäri Suomea. Kisoissa oli hyvä pöhinä ja nuorten yleisurheilijoiden iloa ja innostusta seuratessa voitiin todeta, että yleisurheiluseurat ympäri Suomea tekevät mahtavaa työtä.

Kauden 2018-2019 aikana Reipas järjesti joko yksin tai yhdessä muun tahon kanssa yhteensä 23 kilpailua. Tämä ymmärrettävästi vaatii ison työn seuran työntekijöiltä ja vapaaehtoisilta. Vanha kunnon talkootyö onkin edelleen urheiluseurojen elinehto eli haluan kiittää jokaista tapahtumiimme osallistunutta talkoolaista. Ilman teitä onnistuneet ja tulokselliset kisatapahtumat eivät toteutuisi!

Urheilullisesti kausi onnahteli maaliin, sillä loukkaantumisten suma verotti menestystä. Hallikaudella tulleet tai aiemmat vaikeat loukkaantumiset söivät usean urheilijan tuloskunnon ja myös loppukesän mukanaan tuomat ongelmat veivät mukanaan haaveet esimerkiksi miesten SM-viestijoukkueesta pikamatkoilla. Kuulantyöntäjä Eveliina Rouvali menestyi sekä nuorten että aikuisten SM-hallikilpailuissa sekä Kalevan Kisoissa. Lisäksi Eveliina edusti Reipasta ja Suomea nuorten EM-kisoissa ja maaottelussa. Onnittelut menestyksestä Eve! Myös naiskestävyysjuoksijoiden Anne-Marika Partasen, Pihla Hokkasen ja Maria Murtorinne-Taskisen saavuttama joukkuekulta SM-maastoista oli upea saavutus. Keihäänheittäjä Taneli Juutinen edusti Suomea Napolin Universiadeissa eli myös miesten osalta kokemusta tuli arvokilpailuista. Reippaan aikuisurheilijat edustivat seuraa ja Suomea totutun menestyksekkäästi niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla, tuoden mukanaan mitaleita yli kolmekymmentä kappaletta.

Vuoden 2019 nuorisotoimintakilpailussa Reipas sijoittui sijalle 38. Tuolla sijoituksella olimme piirin paras seura. Seuraliigassa olimme 24. Nuorisotoimintakilpailuun eli osallistumiseen huipentumiin, viesteihin, moniotteluihin ja maastokisoihin tulee jatkossa panostaa enemmän ja pyrkiä aina lähettämään urheilijoita runsaasti mukaan. Kilpailemista ja kilpailuihin osallistumista ei pidä pelätä tai vältellä, vaan pikemminkin nähdä ne hienona tilaisuutena tavata muita urheilijoita ja tutustua heihin sekä samalla kokeilla omia rajojaan. Kilpaileminen edistää myös omalta osaltaan yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä seuran sisällä. Toisten kannustaminen niin urheilijoiden kuin vanhempien toimesta, yhteiset viestiharjoitukset, verryttelyt kisapaikalla; se on juuri sitä Me-henkeä, jota Reipas tarvitsee.

Alkavan hallikauden kynnyksellä haluan omasta ja Reippaan puolesta toivottaa kaikille yleisurheilukoululaisille, urheilijoille, ohjaajille, valmentajille ja talkoolaisille perheineen onnistumisia vuoteen 2020! Ensi vuonna Reipas on meidän kaikkien voimin Hyvinvointia lisäävä, Yhteistyöhakuinen ja yhteisöllinen, Menestyshakuinen ja tavoitteellinen sekä Yleisurheilua joka lähtöön tarjoava seura.

Maarit Viljakainen

toiminnanjohtaja

Kuopion Reipas ry