15.8.2020

Torstai ja perjantai reipaslaisten osalta

Perinteikkäällä Paavo Nurmen stadionilla käytävillä Kalevan kisojen ensimmäisenä päivänä torstaina ja ensimmäisenä reipaslaisena oli tulessa Juho Pirskanen. Juho  juoksi 400 m:n  toisessa alkuerässä ulkoradalla kolmanneksi ajalla 49,25.

Aikavertailussa Juhon aika jäi uupumaan pari kymmenystä loppukilpailupaikasta, loppusijoituksen ollessa yhdeksäs alkuerissä.

Kilpailujen toisena päivänä perjantaina naisten kuulan ehdottomiin mitalisuosikkeihin kuuluva Eveliina Rouvali avasi kisansa kuulan karsinnassa. Eveliinan ensimmäinen työntö epäonnistui.Toisella työnnöllä hän ylitti kuitenkin varmasti karsintaviivan (14,20) tuloksella 14,94.

Eveliinan palkintokaapissa on aiemmilta vuosilta kaksi pronssista mitalia vuosilta 2019 (14,84) ja 2017 (14,90).

Even oma ”kalevankisa” ennätys on v. 2018 15,19 jolla irtosi tuolloin ”vain” neljäs sija.

Reippaan väreissä ensimmäistä kertaa Kalevan Kisoissa esiintynyt Ilpo Kantanen loikki kolmiloikan kovatasoisessa karsinnassa myötätuuli tuloksen 14,85. Tulos jäi uupumaan 10 cm loppukilpailupaikasta. Kolmiloikan taso on Suomessa noussut, sillä aiempina vuosina finaalipaikka on irronnut 14,40-14,50 tuloksilla. Ilpo itse ei ollut pettynyt tulokseen putoamisestaan huolimatta, pääsihän hän kahteen vuoteen kisaamaan taas terveenä saaden kelpo tuloksenkin vaikeitten vuosien jälkeen.