Kalevankisojen ennakko

24.7.2023

Kalevankisat Lahti 2023
Kalevankisat Lahti 2023

Kalevankisat Lahti 27.-30.7.2023

Kalevankisojen ennakko

Kuopion Reippaan urheilijat Lahden Kalevankisoihin ja spekulaatiota siitä miten kesä on tähän asti mennyt ja mitä heiltä voidaan odottaa Lahden Stadionilla.

Lauantai M 800m alkuerät. Sunnuntai M 800m finaali
Tero Reinikainen

Tero on ollut koko vuoden ennätysiskussa ja onkin parannellut jo useampaan otteeseen 800m ennätystään. Jämsän karnevaaleilla juostu ennätys sijoittuu tämän vuoden juoksujen osalta muiden juoksijoiden kanssa niille ajoille joilla ollaan taistelemassa finaali paikoista. Alkuerissä kaikki on mahdollista hyvällä omalla juoksulla ja Tero onkin yllätys valmis aina finaaliin saakka.

Lauantai M Keihäs, karsinta. Sunnuntai M Keihäs Finaali
Taneli Juutinen

Taneli on Suomen tuorein 80m keihään heittäjä ja Mikkelissä heitetyssä kisassa nappasi jo ailahtelevien kärki heittäjien päänahat keihäsputkeensa. Tanelilla on ollut hyvä tasainen nousujohteinen kausi ja on hän päässyt jo pukemaan ylleen maajoukkueen asuakin, kun hänet valittiin ensimmäistä kertaa järjestettyhin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Taneli voikin lähteä Lahteen hyvillä mielin tekemään omaa suoritusta ja katsoa kuinka pitkälle se voikaan viedä.

Sunnuntai N Kuula, karsinta ja finaali
Eveliina Rouvali

Eveliina on naisten kuulan kauden kotimaisen kärkituloksen työntäneenä ennakkosuosikin asemassa Lahdessa. Hän on läpi kauden työntänyt tasaisen varmasti noin 17m havinoille ja parhaana tuo 17.53 Pohjoismaiden mestaruuskisoissa työnnetty tulos. Haastajia löytyy kuitenkin, kuten Emilia Kangas, joka voitti U23 EM-kisoissa pronssia sekä Senja Mäkitörmä, joka syttyy usein Kalevankisoissa parhaaseensa. Edessä on siis mielenkiintoinen kilpailu.

Täältä löydät kaikkien lajien osallistujat sekä tilastot aiemmista Kalevankisoista