Kalevankisat Lahti 2023

31.7.2023


Kisojen koonti

Kalevenkisat kilpailtiin Lahdessa viime viikonloppuna ja Kuopion Reipasta oli edustamassa kolmen kovan urheiljian iskuryhmä, Tero Reinikainen, Taneli Juutinen ja Eveliina Rouvali.

Ensimmäisenä kisaurakkansa sai päätökseen Tero Reinikainen, joka juoksi miesten 800m kovassa toisessa alkuerässä yhdennäkseksi ajalla 1.56,06 joka on Teron kolmanneksi kovin aika koskaan. Tämä lupailee vielä loppukaudelle hyvää, niin 800m kuin 1500m, joissa molemmissa lajeissa on mahdollista hyvillä juoksuilla parantaa ennätyksiä.

Taneli Juutinen aloitti kilpailu-urakkansa Reippaan kolmikosta seuraavana ja heitti itsensä keihään sunnuntaiseen finaaliin lauantain sadekelin karsinnasta. Sunnuntaina keli oli jo enemmän heittäjienkin mieleen, vaikka Lahden stadionin arvaamattomat pyörivät tuulet varmasti omat haastensa heittoihin toivatkin. Taneli heitti komeasti itsensä parin sentin turvin palkintopallille kolmanneksi, ennen Joensuun Katajan arvokisamenestyjää Lassi Etelätaloa, tuloksella 78,98. Tulos on selkeästi tasoaan tälle kaudelle nostaneelle Juutiselle kaikkien aikojen neljänneksi pisin kilpailuheitto, joten myös Tanelilta voidaan odottaa vielä loppukaudesta kovia tuloksia.

Kolmantena muttei suinkaan vähäisimpänä oman lajinsa pariin pääsi Eveliina Rouvali, joka pukkasi sunnuntai aamuisen naisten kuulan karsinnan pisimmän työnnön rutiinin omaisella suorituksella. Illan finaalissa Eve Pukkasi kuulan ensimmäisellään tulokseen 16,94 ja johti kisaa pitkään ennen kuin ennätys vireeseen yltynyt Kaisa Kymäläinen pukkasi viidennellä kierroksella samaisen tuloksen ja meni paremmalla toisella tuloksella Rouvalin edelle. Eveliina ei pystynyt vastaamaan tähän ja tyytyminen oli jo liiankin tuttuun Kalevankisa hopeaan. Eveliinallakin on selvästi potentiaalia pidempiin työntöihin ja kesäkuussa työnnetty uusi ennätys 17.53 onkin vaarassa kaikissa tulevissa kilpailuissa.

Kokonaisuudessaan Kuopion Reippaan urheilijat menestyivät erittäin hyvin ja pystyivät suoriutumaan kisoissa omalle perustasolleen. 2 mitalia ja ja kovassa kilpailussa omalle tasolle urheileminen on hatun noston arvoista ja mitalikahvitkin voi nauttia ansaitusti jopa pullan kera.