Iida aitoi pistesijalle.

13.8.2023


Iida Ronkainen aitoi kuudenneksi T16 sarjan 100m aj:ssa. Sijoitus oli Reippaan toinen pistesija kisoista. Koko viikonlopun puhaltanut pohjalainen puuskittainen ja navakka vastatuuli haittasi  pikamatkoilla tulostasoa. Aidoissa se oli myrkkyä keväällä vasta aitajuoksua kokeilleelle ja aloittaneelle Iidallekin, joka on onnistunut  8,5m aitavälit juoksemaan kerran puhtaasti läpi pikkukisoissa ja hyvissä olosuhteissa.

 -  Ihan hyvin telineistä lähti,  loppu oli lievästi sanottuna yhtä… (jota tähän ei paineta), Iida puhisi pettyneenä juoksun jälkeen.  – Seitsemännellä aidalla rytmi hajosi ja loppumatka oli silkkaa selviytymistaistelua.               

         Aitakisa oli muutenkin dramaattinen, kaksi muuta juoksijaa diskattiin kisasta varaslähdön ja aidan kädellä kaatamisen syystä. Iida jatkoi vkl urakkaansa juoksemalla tunnin päästä aitafinaalista 200m:n alkueristä sunnuntain välieriin.

                  Hanna Sipponen onnistui kolmiloikan karsinnassa kahdesti ylittämään entisen ennätyksensä (10,34)  10,58  ja 10,56. Tulos jäi lopulta 7cm päähän finaalipaikasta.

Hanna piti kuitenkin kisaa onnistuneena  muutamaan lajiharjoitteluun nähden. Hanna jatkaa kisakautta jo viikon päästä moniottelun SM- kisoissa Äänekoskella.

                  Eelis Turunen ja Eevert Happonen juoksivat 200m:n alkuerissä. Eelis kellotti 25,20, jolla finaalipaikka  karkasi 35 sadasosan päähän, loppusijoitus 14.  Eevert juoksi ennätyksensä tuntumaan 25,28 (25,12), siinä mielessä hyvä juoksu vaikkei finaalipaikkaa tuonutkaan.