SM-hallit Tampereella

20.2.2024


Yleisen sarjan SM-hallit 17.-18.2.

Yleisurheilun SM-hallikisat käytiin Tampereella 17.-18.2.

Kuopion Reippaasta Pirkkahallissa kisoissa mukana olivat Eveliina Rouvali (N Kuula), Maria Räsänen (N 60m ja 200m) ja Tero Reinikainen (M 800m ja 1500m)

Lauantaina kaikki Reipaslaiset olivat tulessa ja päivän päätteeksi Eveliinalla oli kaulassaan kuulan pronssia kovaksi kehkeytyneen kisan jäljiltä. Eveliinan tulos tällä kertaa 16,59 ja kauden paras kilpailuissa mitattu suoritus.
Maria juoksi itsensä hienosti välieriin, mutta askel ei vielä aivan kantanut loppukilpailuun saakka. Parhaan terän saattoi syödä hieman kyseenalaisen pitkä lähetyskomentojen väli, jota moni muukin pikamenijä kritisoi. Marian ajat kuitenkin varsin hyvät ja linjassa kauden aiempiin suorituksiin 7,85 ja 7,86.
Terolla tossu oli syönnillään miesten 1500m:llä ja Pirkkahallin kaarteet tulivat tutuiksi rataa kiertäessä. Kovavauhtisessa erässä ei tällä kertaa tullut ennätystä ajan ollessa 4.04,79, mutta seuraavan päivän 800m:lle saatiin hyvää kokemusta ja karisteltua matkustuksen jumit kropasta pois.

Sunnuntaina Maria starttasi 200m:lle kovassa erässä, jossa juoksi muun muassa Mariankin valmentajan Teemu Leppämäen toinen urheilija Anniina Kortetmaa. Juoksu lähti hyvin liikkeelle, mutta aivan ei askel kantanut loppuun asti ja varmasti edellisenkin päivän juoksut painoivat kintereissä jonkin verran ja lopussa Maria joutui päästämään edelleen nuoria nousukkaita, jotka paransivat omia ennätyksiään. Marian aika 200m:llä 25,91.
Tero pääsi irti 800m:n toisessa erässä, joka lähti pitämään todella kovaa vauhtia ennakkoluulottomasti. Tämä näkyikin lopputuloksissa siten, että vain yksi juoksija jäi ilman omaa ennätystään ja erän voittaja oli lopputuloksissa toinen. Tero pääsi vauhdikkaassa juoksussa pitämään hyvin omaa vauhtiaan yllä ja juoksi hienon uuden ennätyksen 1.56,62.

Yhteenvetona Tampereen kisoista voidaan vetää johto päätöstä, että talvehtiminen on onnistunut kaikilta hienosti ja näillä näkymin aikaisin alkava kesä kausi ei ole tulossa yllätyksenä vaan jokaiselle voidaan ennustaa nousukuntoisuutta kohti kesän päätavoitteita. Seuraavan kerran SM-mitaleista kisaillaan jo poikkeuksellisen varhain 27.-30.6. Vaasan aurinkoisella Kaarlenkentällä.